Mai mulți urmăriți internațional au fost capturați de polițiști și încarcerați în perioada sărbătorilor

2 ianuarie 2018, 13:56

Unul dintre urmăriții internaționali care și-a petrecut anul nou după gratii este un cetățean irakian căutat de poliția română pentru trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei.

El este una dintre acele călăuze care a conduce migranții în România, cu promisiunea că i-ar putea duce în occident. În 2014 a fost prins și condamnat la 4 ani de închisoare, dar a reușit să fugă din țara.

A fost prins de autoritățile din Suedia și extrădat în România la sfârșitul lunii trecute. Sursele judiciare spun că bărbatul s-ar fi ascuns printre membrii comunității sale, depistarea lui fiind dificilă.

Cetățeanul irakian este unul dintre cei 14 urmăriți internațional care au fost prinși de polițiștii români în colaborare cu oamenii legii din alte state.

Poate cel mai răsunător nume este al timișoreanului Corjin Francesco, cel care la numai 17 ani, în 2015, omora un tânăr de 22 de ani.

Autorul omorului din Timișoara din noiembrie 2015 a fost depistat în Italia. E condamnat la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o durată de 10 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor și port fără drept de obiecte periculoase, ca urmare a sentinței pronunțate de Curtea de Apel Timișoara.

Din statele unite ale Americii a fost extrădat în Romania un italian de 58 de ani acuzat și condamnat pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată. Și lista continuă cu alți cetățeni români sau străini care au încălcat legea în România și apoi au fugit cu speranța că nu vor fi prinși. Lucrurile au stat cu totul altfel și cei 14 urmăriți, aduși în țară în perioada 25-29 decembrie, au avut parte de sărbători după gratii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite