Mai mulți turiști au murit după ce au luat un medicament împotriva durerii în Spania. Cercetările arată că britanicii sunt afectați din cauza unei particularități genetice

8 noiembrie 2018, 11:13

Autoritățile sanitare spaniole au descoperit că mai multe persoane, în special, turiști britanici, au suferit complicații în urma consumării medicamentului Nolotil.

Acesta este un analgezic care se poate cumpăra de la farmacie fără rețetă, dar care nu trebuie prescris pentru mai mult de 7 zile.

O traducătoare din orașul Alicante a fost prima persoana care a descoperit că mai mulți turiști britanici și irlandezi au suferit infecții in urma consumării acestui medicament.

Ancheta sanitara din Spania a dezvăluit ulterior că cel puțin 10 oameni care au consumat Nolotil au contractat agranulocitoză, o infecție care duce la scăderea numărului de globule albe din sânge.

Medicamentul este recomandat fără restricții în Spania, dar nu se comercializează în țări precum SUA, Marea Britanie sau Suedia.

Prospectul medicamentului susține că agranulocitoza este un efect secundar foarte rar cu o probabilitate de 1 la 10 mii de pacienți, dar autoritățile sanitare spaniole au descoperit că poate avea un efect mai mare asupra anumitor cetățeni britanici din cauza unei particularități genetice.

Din Spania pentru TVR, Felix Damian.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă