Mai mulți navigatori au fost răpiți în largul coastelor statului Benin. MAE: La bord nu s-au aflat cetățeni români

Informația care s-a vehiculat în presa internațională că ar fi fost și marinari români printre membrii echipajului unui petrolier răpiți de pirați nu se confirmă, a anunțat MAE.

12 Martie 2021, 16:27 (actualizat 12 Martie 2021, 20:42) |
Pirați în Golful Giunea. Arhivă / FOTO: seatrade-maritime.com

ACTUALIZARE Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane, explică MAE într-un comunicat.

ACTUALIZARE 15 membri ai echipajului unui petrolier au fost răpiți de pirați în Golful Guinea, în largul costelor Beninului, relatează presa internațională.

La bordul vasului "Davide B" sub pavilion maltez ar fi 21 de marinari români, ucraineni și filipinezi.

"Până în prezent nu a fost formulată de către piraţi nicio cerere de răscumpărare", a spus liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu.

Ministerul de externe de la București a convocat o celulă de criză interinstituțională pentru verificarea informațiilor și întreprinde acțiuni specifice în astfel de cazuri, după cum menționează comunicatul oficial.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI