Mai mulți navigatori au fost răpiți în largul coastelor statului Benin. MAE: La bord nu s-au aflat cetățeni români

Pirați în Golful Giunea. Arhivă
Pirați în Golful Giunea. Arhivă
12 martie 2021, 16:27

ACTUALIZARE Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane, explică MAE într-un comunicat.

ACTUALIZARE 15 membri ai echipajului unui petrolier au fost răpiți de pirați în Golful Guinea, în largul costelor Beninului, relatează presa internațională.

La bordul vasului „Davide B” sub pavilion maltez ar fi 21 de marinari români, ucraineni și filipinezi.

„Până în prezent nu a fost formulată de către piraţi nicio cerere de răscumpărare”, a spus liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu.

Ministerul de externe de la București a convocat o celulă de criză interinstituțională pentru verificarea informațiilor și întreprinde acțiuni specifice în astfel de cazuri, după cum menționează comunicatul oficial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă