Mai mulți muncitori străini în România. Guvernul vrea să dubleze numărul celor care pot primi drept de lucru la noi în țară

Patronii care nu găsesc forță de muncă în țară vor putea să aducă lucrători din afara spațiului comunitar, peste limitele stabilite inițial pentru acest an. Guvernul vrea să dubleze numărul străinilor care pot primi drept de lucru în România. Un proiect inițiat de Ministerul Muncii prevede creșterea plafonului de la 25 de mii la 50 de mii de persoane.

08 August 2021, 16:28 (actualizat 08 August 2021, 20:40) Știrile TVR |

Lansana are 23 de ani și este din Republica Guineea. A venit în România, în urmă cu 3 ani, atunci când s-a înscris la Facultatea de Științe Politice a Universității București. La scurt timp, tânărul și-a căutat, singur, un loc de muncă.

În doar câteva luni, Lansana și-a găsit de lucru în bucătăria unui restaurant. Apoi i-a ajutat și pe doi dintre prietenii săi, veniți la studii în România, să se angajeze.

Ministerul Muncii consideră că e nevoie de dublarea contingentului de lucrători veniți din afara spațiului comunitar, deoarece numărul locurilor de muncă vacante crește, iar angajatorii cer forță de muncă din afară.

Specialiștii în resurse umane susțin că patronii preferă angajații străini pentru loialitate, capacitatea mare de muncă, dar și pentru că aceștia nu fac grevă.

Anul trecut, a existat un contingent de 30 de mii de lucrători străini și s-au eliberat peste 27 de mii de avize de angajare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI