Mai mulți miniștri din guvernul premierului britanic Theresa May și-au dat demisiile după aprobarea acordului cu UE privind Brexit

15 noiembrie 2018, 13:07

 

Ministerul de Externe de la București salută acordul, pentru că va proteja drepturile tuturor cetățenilor români stabiliți în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceștia vor putea continua să lucreze, să locuiască și să studieze în Marea Britanie în baza obținerii unui nou statut special.
Summitul care va oficializa acordul va avea loc pe 25 noiembrie, la Bruxelles.

Secretara de stat pentru Brexit Suella Braverman a explicat într-o scrisoare postată pe reţeaua Twitter că nu poate ‘susţine cu sinceritate acordul aprobat în ajun de cabinet’ şi a deplâns ‘concesiile’ făcute Bruxellesului, adăugând că aranjamentul propus în ce priveşte frontiera irlandeză nu reflectă voinţa poporului britanic exprimată la referendumul din 2016 şi ameninţă să divizeze Regatul Unit.

Esther McVey, ministrul muncii şi pensiilor, şi-a anunţat demisia într-o scrisoare adresată şefei guvernului în care afirmă că acest acord ‘nu onorează rezultatul referendumului’ (din 2016 la care o majoritate a britanicilor s-au pronunţat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană). 

Mai devreme joi, ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab şi-a dat demisia, afirmând că planul Theresei May cu privire la Brexit ameninţă integritatea Marii Britanii. 

Secretarul de stat britanic pentru Irlanda de Nord, Shailesh Vara, care la referendumul din iunie 2016 a susţinut rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, a fost primul membru al guvernului britanic care a demisionat după ce premierul May a obţinut, miercuri, sprijinul executivului de la Londra pentru acordul de retragere ce prevede termenii ieşirii ţării din UE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite