Mai ieftin, mai spațios, mai luminos. Migrația către suburbii a orășenilor, evidențiată în statistici

18 noiembrie 2021, 21:20

După aproape 2 ani în care românii și-au transformat casele în birouri, creșe, grădinițe sau școli, tot mai mulți au început să facă schimbări în viața lor. Iar prima este legată de locuință.

Unii s-au mutat din centrul orașelor spre periferie, iar dezvoltatorii imobiliari și-au adaptat ofertele.

Alex Skouras, dezvoltator imobiliar: „Cererea a fost foarte mare. Am început construcţia luna aceasta şi am vândut deja 280 de case şi asta pentru că oamenii îşi doresc să primească un produs care să se potrivească stilului lor de viaţă, acestui nou mod de viaţă, care va rămâne. Pentru că acest mod hibrid de lucru va rămâne„.

Capitala este cel mai concludent exemplu al acestui trend. Dacă analizăm datele Institutului Național de Statistică, vedem că în 2020 aproape 10 mii de locuitori rezidenți au părăsit orașul. Asta în timp ce în zona metropolitană s-a înregistrat o creștere de 11 mii de locuitori.

Specialiștii în economie îndeamnă însă la prudență atunci când gestionăm bugetul pentru schimbarea locuinței.

Banii pe care îi avem trebuie să ne ajungă atât pentru traiul de zi cu zi, cât şi pentru rate. Trebuie să luăm în considerare să punem şi nişte bani deoparte pentru perioada în care vom fi în situaţia să nu câştigăm în acelaşi timp venituri, dar să avem de plată ratele„, avertizează economistul Adrian Bența.

Potrivit datelor oficiale, anul 2020 a fost primul în ultimii 14 ani în care s-a înregistrat o creștere a populației din mediul rural cu aproape 30 de mii de locuitori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Munca de acasă aduce kilograme în plus