MAI: Două avioane pentru transportul pacienţilor în stare critică vor intra în dotarea IGAv

Raed Arafat
Raed Arafat
17 decembrie 2021, 10:18

Vorbim de aeronave multifuncţionale de care IGAv are nevoie, mai ales că trecem prin această perioadă plină de provocări, în care numărul de intervenţii a crescut semnificativ, dar şi complexitatea acestora. În acest moment gradul actual de încadrare cu mijloace tehnice pentru transport pe distanţe medii şi lungi se situează la doar 25% din necesar, însă după recepţia celor două aeronave (…) vom putea vorbi de o dublare a capacităţii, care se traduce prin salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prezent la eveniment, potrivit Agerpres.

El a arătat că, prin semnarea acestui contract, va fi consolidată capacitatea aeriană de răspuns şi de creştere a gradului de disponibilitate a aeronavelor pentru transportul aerian pe distanţe medii şi lungi.

În anii următori, multe dintre elicopterele vechi din IGAv vor ieşi din serviciu, unele având o vechime foarte mare, între 30 şi 48 de ani. Este clar că nevoia de achiziţie a noilor aeronave era una stringentă şi absolut necesară„, a spus Bode.

Pentru achiziţia celor două aeronave, bugetul este de 150 de milioane de lei, din care 126 de milioane din fonduri europene nerambursabile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite