Mai atenți la risipa alimentară. Reprezentanții marilor rețele de magazine ne asigură că au stocuri suficiente de marfă

5 aprilie 2020, 09:48

Speriați de o eventuală raționalizare a unor produse, unii români au golit rafturile magazinelor. Românii au cumpărat cu baxul apă, făină, drojdie și dezinfectanți.

Acum acestea se găsesc cu greu pe rafturile magazinelor.

Ionuţ Solonca, director operaţional hypermarket: „Sunt câteva produse care au fost extrem de solicitate de către consumatori. Asta a făcut să întrerupă un pic lanţul de producţie, logistică şi aprovizionare. Dar în ultima perioadă, oamenii sunt mult mai atenţi, deoarece la început a existat foarte multă incertitudine, tocmai de aceea a existat acest val mare de cumpărături„.

România se menține de ani buni în topul primelor țări din Europa când vine vorba de risipă alimentară.

Acum este momentul să consumăm în mod responsabil și să arătăm că ne pasă de cei din jurul nostru, ne îndeamnă reprezentanții marilor rețele de magazine.

George Bădescu, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România: „Îi asigurăm că există marfă şi îi îndemnăm să aibă în continuare cumpătare şi chibzuinţă la achiziţionarea produselor alimentare, pentru că stocurile în exces pot crea probleme. Au şi termene de expirare, dar şi prin faptul că asistăm la o risipă alimentară„.

Recent, Comisia Europeană a deblocat frontierele externe ale Uniunii Eurpene pentru transportul de marfă, ceea ce înseamnă nu mai sunt probleme de aprovizionare.

În plus, producătorii autohtoni sunt încurajați să livreze legume proaspete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite