MAI: Intervenții pentru salvarea a peste 150 de persoane și pentru scoaterea din nămeți a mai multor ambulanțe

23 martie 2018, 10:56

Trafic de coșmar și mai multe incidente pe șosele. Două accidente s-au produs  pe DN 1, pe sensul de mers Ploiești – Brașov, unde utilajele au acționat, dar viscolul le-a zădărnicit munca. În Dâmbovița și Mureș, un microbuz, respectiv un autocar plin cu copii s-au răsturnat din cauza poleiului.

La Liliești, județul Prahova, 6 autoturisme și o ambulanță SMURD s-au lovit. Nu au fost victime, dar circulația pe sensul Ploiești-Brașov a fost blocată.

La câțiva kilometri depărtare, un autocar fără călători a intrat într-un stalp. Șoferul a fost electrocutat. El se află la spital cu arsuri de gradele I și II.

Traficul pe DN1 a fost un coșmar. Mai multe TIR-uri nu au mai putut urca spre zona montană, iar circulația rutieră s-a blocat mai bine de o oră. Pe ambele sensuri s-au format coloane de mașini pe mai mulți kilometri.

Probleme au fost și în Dâmbovița. Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat într-un șanţ, în localitatea Brătești, pe DN 71. Un echipaj de jandarmi din București le-a sarit în ajutor.

Călătorii nu au fost răniți. Ei au fost preluați de o altă mașină.

Tot din cauza zăpezii de pe drum, un autocar în care se aflau 31 de copii și 6 adulți s-a răsturnat în Reghin, județul Mureș.

Mașina a derapat. Nimeni nu a fost rănit.

____________________________

ACTUALIZARE Misiuni MAI în desfășurare vineri la prânz

În județul Ilfov, pe DN4, în zona loc. Popești-Leordeni spre București, 50 autoturisme nu mai pot înainta din cauza zăpezii. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la autoritățile locale. Printre persoanele rămase blocate se afla și o femeie însărcinată, cu iminență de naștere. Ea a fost preluată de un echipaj medical pentru a fi transportată la spital.

Pompierii de la București-Ilfov au acționat pentru deblocarea din zăpadă a unei ambulanțe private, care transporta un pacient cu dializă.

În Olt, forțele ISU cu o autofreză acordă sprijin unui echipaj de ambulanță, care se deplasează pentru preluarea unui copil în vârstă de un an, cu probleme medicale. Pacientul va fi transportat de la Spineni la UPU Slatina.

În județul Ialomița, 5 autovehicule cu 10 persoane, printre care un copil, au rămas blocate din cauza zăpezii între localitățile Fierbinți și Maia pe DJ 101B.

Se acționează pentru deblocare.

Mai multe autovehicule, printre care 10 autoturisme, o dubiță și un utilaj de deszăpezire au rămas înzăpezite în segmente de drum din județul Prahova.

Pentru deblocare, au intervenit autoritățile locale.

ACTUALIZARE „În cursul nopţii, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, împreună cu autorităţile locale, au intervenit pentru deblocarea a 6 persoane care au rămas blocate cu autoturismele în pădure, pe raza localităţii Valea Izvorului, din cauza zăpezii. Persoanele au fost deblocate şi transportate în Drobeta Turnu Severin în siguranţă”, informează MAI, citat de Agerpres.

În judeţul Buzău, în localitatea Cotorca, un microbuz cu 10 persoane a derapat pe DJ 102H, în sprijin intervenind autorităţile locale.

„În judeţul Prahova, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum s-a produs o tamponare în lanţ în care au fost implicate opt autovehicule, printre care o autospecială SMURD. În aceeaşi zonă s-au ciocnit şi două autotrenuri, traficul rutier fiind blocat din această cauză. Accidentele nu s-au soldat cu victime”, se arată în comunicat.

În localitatea ilfoveană Bragadiru, o ambulanţă a rămas blocată în zăpadă, iar pentru preluarea pacientului a fost trimis un alt echipaj de la Măgurele.

„În judeţul Mureş, pe DJ 153, forţele MAI au intervenit în sprijinul a 6 adulţi şi 31 de copii aflaţi într-un autocar, ce a derapat pe DJ 153, lângă localitatea Reghin. Copiii au fost transportaţi în siguranţă în şcoala din localitate, până vor fi preluaţi de un alt autocar”, se mai arată în comunicat.

În Teleorman, forţele MAI şi autorităţile locale au acţionat pentru deblocarea mai multor autoturisme din zăpadă.

În Dolj, pe DN55, între localităţile Rojişte şi Bratovoeşti, o ambulanţă aflată în misiune pentru a prelua un pacient de 55 ani cu edem pulmonar a derapat din cauza zăpezii, ieşind în afara părţii carosabile. S-a intervenit cu utilaje de deszăpezire pentru deblocarea autospecialei, care apoi şi-a continuat drumul cu pacientul către spital.

Tot în judeţul Dolj, pe DJ 561A, în localitatea Moţăţei o ambulanţă de la serviciul judeţean aflată în misiune pentru preluarea unui pacient dializat a rămas blocată, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de deszăpezire de la drumurile judeţene şi de la serviciul voluntar local pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, pe DJ 516B între localităţile Segarcea şi Valea Stanciului, este în desfăşurare vineri dimineață o misiune cu o ambulanţă cu antemergător pentru preluarea unui pacient de 56 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite