UPDATE Fostul preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu. Procurorii au cerut recuzarea unui judecător, invocând o legătură din familie cu Vladimir Plahotniuc. Cererea a fost respinsă

31 mai 2022, 12:24

Magistrații Curții de Apel au respins contestația procurorilor și au păstrat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Avocații lui Igor Dodon au solicitat eliberarea clientului lor din arestul la domiciliu. Curtea de Apel a respins și această cerere.

Procurorii anticorupție au înaintat la recursul de astăzi o solicitare de recuzare a judecătorului Ghenadie Morozan, transmite TVR Moldova, care citează Ziarul de Gardă.

Motivul invocat de procurori: fratele magistratului ar fi căsătorit cu sora fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc, vizat și el în cauza penală.

Cererea procurorilor privind recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan a fost în cele din urmă respinsă.

La finalul ședinței, judecătorii Curții de Apel au decis să mențină decizia primei instanțe, iar Igor Dodon să rămână în arest la domiciliu.

Igor Dodon a fost plasat pe 26 mai în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii au susținut că decizia arestului la domiciliu este de neînțeles, mai ales în condițiile în care cumnatul lui Dodon a fost plasat în arest preventiv.

Igor Dodon a fost reținut acum o săptămână, după aproape 11 ore de percheziții la domiciliul său, la mai multe adrese și presupuse proprietăți.

Dodon este acuzat de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală, trădare de patrie și de îmbogățire ilicită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite