Personajul zilei. David Copperfield. Celebru iluzionist, magician, circar şi artist

Urmează un moment cu totul și cu totul magic. Sau cel puțin așa ni-l prezintă personajul nostru de astăzi. Un om cu care nu e bine să te contrazici. Și mai ales nu e indicat să joci poker. O să vă dați seama imediat de ce.

16 Septembrie 2019, 08:44 (actualizat 16 Septembrie 2019, 08:57) Știrile TVR |

David Copperfield. Celebru iluzionist, magician, circar, artist cum vreți să-i spuneți. Unora dintre noi, astrora un pic mai în vârstă, dar nu atât de în vârstă încât să-l fi cunoscut pe Houdini, ne-a încântat copilăria. Cu trucurile și cu poveștile lui. Azi e inflație de magicieni care introduc cărți de joc prin geam, învie păsărele, chipurile moarte sau dispar dintr-un loc și apar în altul. Noi aplaudăm șiretlicurile lor, știm că totul e minciună, dar spectacolul e simpatic. David și-a luat numele de Copperfield după celebrul personaj al lui Charles Dickens, cu care n-are nici cea mai mică asemănare, dar, nu-i așa, sună bine că nume de scenă.

David Copperfield era o carte studiată în școală și în plus avea nenumărate ecranizări. De fapt îl chema Kotkin. Dacă te uiți pe wikipedia ai sentimentul că omul și-a petrecut viață dând în judecată diverse firme și persoane de pe urmă cărora a câștigat o groază de bani. De pildă a dat în judecată Paris Match care spunea că relația lui cu celebrul model Claudia Sciffer e de fațada. O prostie. Cum să dovedești așa ceva? Evident că David le-a ceerut 30 de milioane de dolari și a câștigat procesul dar nu se spune dacă și suma respectivă. Oricum ar fi, cine a văzut spectacolele lui n-are cum să fie altfel decât impresionat.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI