MagiCAMP – Tabăra care schimbă viețile copiilor bolnavi de cancer

15 august 2017, 22:00

Aceşti copii trăiesc unele din cele mai frumoase clipe din viaţa lor. Unii dintre ei au învins cancerul. Alţii încă se luptă cu această maladie cruntă care le mutilează nu doar trupul, ci şi sufletul. După luni sau chiar ani petrecuţi în spitale, au ajuns în MagiCAMP, locul în care reînvaţă să zâmbească.

Nicolae e unul dintre copiii care au uitat să se bucure. În 2005, când satul lui a fost măturat de ape, a fugit cu părinţii. Avea doar doi ani. A căzut, şi-a rupt piciorul, dar a ajuns la spital abia 3 ani mai târziu. A fost operat de 4 ori la piciorul rupt şi de alte 2 la celălalt.

Nicolae a fost diagnosticat acum 7 ani cu leucemie. Unul dintre cei 5 fraţi a fost compatibil cu el şi l-a salvat.

„Visul meu? Să merg în picioare, să fiu normal ca toți copiii, să alerg. (…) Îmi trebuie o tijă telescopică și os din bancă”, povestește Nicolae Poiană.

6 mii de euro – atât costă tija care i-ar schimba viața.

Nicolae  încearcă să uite zilele acestea de povara care îi apasă sufletul. E pentru prima oară într-o tabără.

La MagiCAMP se întâmplă lucruri magice nu doar cu copiii, ci şi cu voluntarii – jurnalişti, actori, studenţi la Medicină, psihologi ori procurori.

Melania Medeleanu: „Ei m-au învățat mult mai multe decât știam despre cum timpul e atât de îngust, încât e păcat să nu profiți de fiecare secundă pe care o ai la dispoziție ca să pui în viața ta fericire și sens„.

Vlad Voiculescu este cel care a văzut acum câţiva ani un film despre o tabără ridicată de un actor pentru copiii bolnavi de cancer. Vlad aducea deja de mult timp citostatice din străinătate pentru bolnavii din România și îi văzuse în spitale pe aceşti copii trişti și neajutoraţi.

Și-a promis că va face ceva să îi ajute, aşa că a transformat casa şi curtea părinţilor în tabără.

Vlad Voiculescu: „Înainte de culcare se citesc povești și apoi este întotdeauna întrebarea serii. Și întrebarea serii poate să fie: ‘Dacă ai avea o ușă care să ducă oriunde, unde ai vrea să ducă acea ușă? Și încă din primul an de tabără un copil, Mădălin, a spus ‘Aș vrea ca ușa asta să ducă în MagiCAMP și toți copiii să poată să vină în MagiCAMP atunci când se simt singuri sau triști'”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite