Magia Crăciunului în lume. Știrile TVR au filmat la târgurile din Paris, Madrid, Bruxelles și Moscova

19 decembrie 2017, 22:07

Vestitul târg de Crăciun de pe Champs Élysées nu mai există anul acesta. Primăria Parisului a considerat că acesta nu reprezintă Franța. Așa că francezii au revenit la tradiționalele târguri de Crăciun de cartier.

În centrul Madridului, târgul de Crăciun s-a deschis încă de acum o lună. Timp berechet pentru madrileni să treacă pe la cele peste o sută de chioșcuri ca să aleagă darul perfect. Piață centrală a orașului este inundată de lumină și de trecători care se plimbă de la o căsuță la alta sub privirea atentă a poliției, care este prezentă în zonă permanent.

La Bruxelles, târgul de Crăciun se întinde pe 3 km, care încep din Grand Place, unde e instalat bradul, și se termină cu o roată imensă din care se văd orașul și împrejurimile. De fapt, acest târg se numește Plăcerile iernii pentru că autoritățile nu și-au dorit să rănească sentimentele populației musulmane.

În Rusia, pregătirile pentru Crăciun sunt în toi. În piațetele din Moscova încă se montează micile prăvălii cu suveniruri. Nu e nicio grabă pentru că rușii sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil vechi, adică pe 7 ianuarie. Atmosfera sărbătorilor de iarnă o poți simți chiar în Piața Roșie. Acolo a fost amenjat un patinoar, a fost instalat bradul de Crăciun dar sunt și locuri unde te poți încălzi cu o cană de ceai sau vin fiert.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă