Magazinele s-au redeschis în mai multe țări europene, iar primii clienți au fost primiți ca niște vedete

După o lună de carantină, ţările europene grav afectate de acest al doilea val de COVID încep să relaxeze condiţiile de viaţă. De astăzi, francezii, elveţienii şi polonezii au putut merge din nou la cumpărături. Iar interesul a fost uriaş atât pentru clienţi, cât şi pentru comercianţii care speră să mai recupereze în această lună o parte din pierderile suferite în restul anului.

28 Noiembrie 2020, 21:25 |

Magazinele franceze și-au reluat activitatea, iar primii clienți au fost primiți ca niște vedete, în aplauzele angajaților din malluri. După o lună de carantină dură, experiența de a merge la cumpărături a fost foarte așteptată, chiar dacă se desfășoară în condiții logistice stricte.

În toată capitala franceză, oamenii entuziasmați au format din fața magazinelor cozi care se întindeau pe multe sute de metri.

Această reluare parțială a activității este și o gură de aer proaspăt pentru comercianți, care până acum au înregistrat pierderi de miliarde în pandemie.

Și elvețienii s-au trezit cu noaptea-n cap și s-au așezat în fața magazinelor, care de azi dimineața pot din nou să funcționeze. Toate activitățile neesențiale au fost suspendate pe 1 noiembrie când s-au închis și toate barurile și restaurantele. Acestea din urma își vor relua activitatea pe 10 decembrie.

Și polonezii au mers la mall prima oară după trei săptămâni, dar în număr limitat. Este permis un client pe 10 metri pătrați în magazinele cu o suprafață de până la 100 de metri și o persoană pe 15 metri în cele mai mari.

Cumpărăturile rămân deocamdată una dintre puținele activități permise polonezilor. Școlile, restaurantele și sălile de sport rămân închise până după Crăciun.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 4°C
IASI 8°C 3°C
CLUJ 3°C 1°C
CONSTANTA 12°C 8°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 4°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI