Reguli noi de reducere a consumului de energie pentru magazinele din Namur

Magazinele din orașul belgian Namur sunt obligate să aibă ușile de la intrare închise și luminile de veghe stinse pe parcursul nopții. Măsurile sunt obligatorii pentru cele 800 de magazine. Majoritatea municipală a emis un nou regulament pentru a economisi energia. Contravenienții riscă o amendă administrativă care poate ajunge până la 350 de euro pe zi.

10 Decembrie 2022, 08:42 (actualizat 10 Decembrie 2022, 12:01) Știrile TVR |

Dacă pentru unele magazine va fi suficient să închidă ușile existente, pentru altele va fi necesar să instaleze uși care nu există în prezent. Acest nou regulament din orașul belgian Namur obligă, de asemenea, magazinele să stingă luminile între miezul nopții și ora 6 dimineața, ceea ce ar putea crea un sentiment de nesiguranță în rândul unora dintre clienți.

Stéphanie Scailquin, consilier de comerț al orașului Namur: Sunt condiții de concurență echitabile. Nu există concurență între o afacere cu ușile închise și o alta care își lasă ușile deschise. Este vorba, de asemenea, de o cerere din partea unor comercianți, mai ales în legătură cu societatea-mamă, anumite lanțuri care nu au dorit să le fie închise ușile, în timp ce comerciantul din Namur însuși a dorit să își închidă ușile.

Chiar dacă toată lumea este conștientă că trebuie făcute eforturi, acest nou regulament provoacă dezbateri în rândul comercianților din Namur.

Etienne Dethier, președinte al asociației comercianților din Namur: Unele magazine nu au uși fizice, iar termenul limită de 15 februarie pentru cei care nu au uși este probabil un pic prea scurt în unele cazuri.

Romain Pantoustier, parfumier: Aș prefera să mi se sugereze principii bune, decât să le impunem și să punem într-adevăr un stimulent financiar. Mi se pare un pic prea mult să ameninți cu amenzi în acest context.

Simon De Fays, manager de bar: Este cert că anumite străzi care vor fi lăsate complet în întuneric pot avea acest aspect prea sumbru și nesigur pentru o parte a populației.

Și în alte orașe europene, magazinele au luat măsuri similare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 22°C 25°C
CRAIOVA 22°C 24°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI