Cunoscut retailer de mobilă, criticat online pentru salariile mici. Reacția companiei

3 martie 2023, 19:03

Ikea se pregătește să deschidă cel de-al treilea magazin din România, aproape de Timișoara, și a început de luna aceasta o amplă campanie de recrutare. Anunțurile publicate în mediul online au strâns însă sute de comentarii cu reacții critice la adresa salariilor care ar fi oferite de companie.

Cele mai multe dintre acestea menționează oferte de 1.800 – 2.000 de lei net. Mulți dintre cei are au văzut anunțurile consideră aceste salarii drept inacceptabile, țînând cont de costurile actuale ale vieții. De altfel, timișenii se numără în top 3 în privința celor mai bine plătiți angajați din țară, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Salariul mediu net lunar în Timiș înregistrat anul trecut era de aproximativ 4.300 de lei, iar județul ocupă locul trei după București și Cluj în statistica INS. Dacă ne uităm la cifrele privind județele cu cei mai puțini șomeri, Timișul ocupă locul 6 cu aproximativ 2.600 de șomeri.

Specialiștii în resurse umane explică faptul că sunt companii care se bucură de o imagine foarte bună și speră ca prin acest lucru să compenseze salariile mai mici.

Flaviu Pop – specialist HR: Companiile care se bazează prea mult pe brandul de angajator nu se gândesc la oameni. Managerii care vin nu doresc din primul moment să ofere salariile pieţei. Cei care nu se adaptează vor trebui să constate că nu au cu cine lucra şi fie să se ducă într-o zonă mai ieftină a ţării, fie măresc salariile.

După valul de reacții negative din mediul online, reprezentanții companiei suedeze au transmis o poziție oficială în care menționează că salariile nete oferite la Timișoara sunt mai mari:

Salariul net pentru colegii noștri din Timișoara pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului. În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile.

Oficialii retailerului au mai menționat faptul că amânarea deschiderii magazinului, de asemenea speculată în mediul online, nu are legătură cu dificultățile din procesul de recrutare, ci este influențată de factori externi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite