MAE ungar l-a convocat pe ambasadorul Slovaciei după declaraţii ale şefului diplomaţiei slovace

Ungaria drapel
Ungaria drapel
9 februarie 2023, 12:07

Exprimându-se în cadrul unei emisiuni la televiziunea slovacă marţi seara, Rastislav Kacer a declarat că, dacă Rusia ar reuşi să cucerească Ucraina, Ungaria ar putea formula pretenţii faţă de Slovacia, ceea ce i-ar ameninţa integritatea teritorială.

Tamas Menczer, secretar de stat pentru relaţii internaţionale în Ministerul de Externe ungar, a afirmat miercuri că l-a convocat pe ambasadorul Slovaciei la Budapesta, căruia i-a transmis că remarcile ministrului Kacer sunt ‘minciuni inacceptabile, absurde’.

‘Europa se confruntă cu crize majore, iar în vremuri ca acestea este nevoie de politicieni cumpătaţi’, susţine responsabilul diplomatic ungar pe pagina sa de Facebook. ‘Actualul ministru de externe al Slovaciei nu se numără printre ei’, afirmă el.

Tamas Menczer susţine că şeful diplomaţiei slovace ‘atacă Ungaria’ din cauza poziţiei sale pro-pace şi împotriva sancţiunilor.

‘Dar această poziţie nu se va schimba, chiar dacă ministrului Kacer nu-i place’, a mai adăugat secretarul de stat ungar, citat de MTI.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite