MAE: Românii care merg în Norvegia vor sta în autoizolare 10 zile și după 15 iulie

Autoritățile norvegiene păstrează și după 15 iulie măsura de autoizolare pentru 10 zile în cazul românilor care merg în Norvegia, au transmis, vineri, reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

10 Iulie 2020, 18:48 (actualizat 10 Iulie 2020, 20:50) |

MAE a transmis că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile norvegiene Ambasadei României la Oslo, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua, și după data de 15 iulie să fie supuse regimului aplicabil în prezent.

Cu alte cuvinte, românii vor fi plasați în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

MAE precizează că, potrivit autorităților norvegiene, din data de 15 iulie, măsura autoizolării se va aplica în funcție de rezidența persoanei în cauză, astfel încât cetățenilor români cu rezidență permanentă într-una din țările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă măsura autoizolării.

Nu mai sunt obligați să intre în carantină cei care vin din majoritatea statelor din Uniunea Europeană sau spațiul Schengen, ceea ce se numește zona verde. De asemenea, scapă de carantină cei care vin din unele regiuni din Danemarca, Finlanda, Insulele Feroe, Groenlanda. Se menține carantina pentru majoritatea regiunilor din Suedia, dar și pentru așa-numitele zone roșii: România, Bulgaria, Croația, Ungaria, Luxemburg și Portugalia.

Măsurile intră în vigoare la 15 iulie.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 17°C
IASI 14°C 14°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI