MAE respinge aserțiunile lui Putin, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe - MAE
Ministerul Afacerilor Externe - MAE
5 noiembrie 2022, 17:27

„Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserţiunile exprimate de preşedintele Federaţiei Ruse în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Totodată, MAE subliniază că „războiul de agresiune” declanşat de Rusia pe 24 februarie reprezintă „o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”.

„În acest context, România reafirmă susţinerea sa fermă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional”, afirmă reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

VEZI și Putin își continuă baletul retoric, de Ziua Unității Naționale: ”Aşa-numiţii prieteni ai Ucrainei au împins lucrurile până la punctul în care au devenit periculoase pentru Rusia şi sinucigaşe pentru poporul ucrainean”

Putin a declarat vineri că Occidentul „a băgat în capul a milioane de oameni prostii istorice, inclusiv în ceea ce privește desfășurarea reală a celui de-al Doilea Război Mondial și rolul Uniunii Sovietice în victoria asupra Germaniei naziste”.

„Acum, vedem că liderii Poloniei și Ucrainei se îmbrățișează. Dar ideea trăiește, ideea de a absorbi Ucraina nu a dispărut”, a susținut Putin, citat de TASS, la întâlnirea cu istorici și reprezentanți ai cultelor religioase din Rusia.

„Acele teritorii (în vestul Ucrainei) au fost luate cu forța de la Ungaria, România și Polonia. Sunt situații complet diferite”, a declarat Putin, în linia de retorică și de tematică pe care a tot împins-o în spațiul public încă dinaintea declanșării invaziei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite