MAE organizează 748 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare

748 de secţii de votare în străinătate pentru parlamentare
748 de secţii de votare în străinătate pentru parlamentare
3 decembrie 2020, 16:05

„Suntem pregătiţi ca procesul de vot să se desfăşoare în cele mai bune condiţii în străinătate (…) În cursul zilei de mâine, 4 decembrie, va începe votarea în străinătate, prima secţie care se va deschide fiind cea din Auckland, Noua Zeelandă, la ora 20.00, ora României”.

Iulian Ivan a subliniat că MAE a pus la dispoziţia alegătorilor harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate care se regăseşte pe site-ul MAE.

„MAE organizează un număr de 748 de secţii de votare în străinătate, care îndeplinesc toate condiţiile sanitare pentru prevenirea infectării cu COVID-19. (…) Faţă de alegerile parlamentare anterioare, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta sunt organizate 331 de secţii de votare în plus. De exemplu, în Spania 140 de secţii, faţă de 53 în anul 2016, în Italia sunt, în prezent, 137 de secţii de votare, faţă de 73 în 2016, în Germania 61 de secţii, faţă de 15, Marea Britanie 50 de secţii de votare, faţă de 21, Franţa 48 secţii, faţă de 16 şi SUA 36 secţii, faţă de 31, în anul 2016”, a informat Ivan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit reprezentantului cu însărcinări speciale pentru procese electorale din cadrul MAE, din cauza retragerii acordului din partea unor autorităţi locale sau a unor proprietari de imobile, în condiţiile restricţiilor specifice pandemiei, un număr 25 de secţii de votare au fost relocate la alte adrese, preponderent în aceleaşi localităţi, cu următoarele excepţii: Roselare (Belgia), relocată în Bruxelles, Ginosa (Italia), relocată în Bari, Alesund (Norvegia), relocată în Vatne.

„Nu vom organiza secţii de votare în Malta, Nigeria, Coreea de Nord şi Venezuela din motive obiective”, a adăugat Iulian Ivan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite