MAE lansează programul de internship privind Preşedinţia română a Consiliului UE

Cetăţenii interesaţi să desfăşoare un stagiu de internship în cadrul MAE îşi pot depune dosarul de înscriere în perioada 2-6 decembrie
Cetăţenii interesaţi să desfăşoare un stagiu de internship în cadrul MAE îşi pot depune dosarul de înscriere în perioada 2-6 decembrie
1 decembrie 2018, 14:24

Potrivit unui comunicat al MAE, pe parcursul derulării programului, 45 de persoane vor putea să se implice în planificarea, organizarea şi desfăşurarea activităţilor de protocol din cadrul evenimentelor Preşedinţiei României la Consiliul UE. Participanţii la acest program îşi vor desfăşura activitatea în MAE şi vor beneficia de prevederile Legii nr. 176/2018 privind internshipul, inclusiv de dreptul de a primi o indemnizaţie lunară în valoare de 3.000 de lei brut. MAE precizează că nu va suporta alte cheltuieli implicate de participarea internilor la acest program.

Durata programului va fi de şase luni de la data semnării contractului de internship. Programul de lucru al internilor va fi de maximum 40 de ore de prezenţă în fiecare săptămână, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă. Alegerea candidaţilor va cuprinde două etape, cea a selecţiei dosarelor, respectiv proba interviului.

Pentru Programul „InternshipRO2019EU”, componenta Bucureşti, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii specifice: să fie studenţi sau absolvenţi de studii universitare de licenţă, într-unul din următoarele domenii de licenţă: Drept, Ştiinţe Administrative, Ştiinţe ale Comunicării, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Ştiinţe Politice, Sociologie, Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică, Administrarea Afacerilor, Economie şi Afaceri Internaţionale, Management, Limbi Moderne, Istorie, Studii Culturale; să cunoască, la nivel avansat, două sau mai multe limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie să fie limba engleză.

Cetăţenii interesaţi să desfăşoare un stagiu de internship în cadrul MAE, în contextul exercitării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, îşi pot depune dosarul de înscriere în perioada 2-6 decembrie, urmând instrucţiunile prezentate pe site-ul oficial al instituţiei.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate, în perioada de înscriere, la telefon 0374.344.034, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 11,00-15,00.

România va asuma, în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite