MAE: Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română

Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română
Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română
7 aprilie 2023, 15:43

Ambasada României la Ottawa şi Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul atât cu autorităţile locale canadiene, cât şi cu rudele celor decedaţi cu privire la procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, arată MAE.

Autorităţile canadiene au subliniat că, având în vedere că ancheta în acest caz este încă în desfăşurare, mai multe informaţii nu pot fi comunicate la acest moment.

Săptămâna trecută, opt persoane au fost găsite decedate în comunitatea autohtonă Akwesasne, la frontiera dintre provinciile canadiene Quebec şi Ontario şi statul american New York.

Iniţial au fost găsite şase persoane – cinci adulţi şi un minor, iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare şi salvare, au mai fost găsite două persoane – un adult şi un minor (…). Cei doi minori aveau cetăţenia canadiană, fiind găsite şi paşapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz„, a transmis ministerul român sâmbătă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite