Încă o zi de cozi lungi la intrarea în Grecia

6 iulie 2020, 14:47

În cursul zilei, traficul s-a mai degajat şi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, spre după-amiază, timpul de aşteptare s-a redus la o oră şi jumătate.

Aceste imagini filmate de televiziunea bulgară arată o coadă de aproape 10 kilometri la punctul de trecere Kulata. Era dimineața și cei mai mulți erau sârbi care s-au grăbit să intre în Grecia înainte de ora 6 când a intrat în vigoare interdicția pentru acești cetățeni, motivată de numărul mare de cazuri de Covid apărute în Serbia.

După trecerea sârbilor, traficul s-a mai fluidizat dar nu înainte de a-i ține pe toți cei care  doreau să ajungă în Grecia cu orele în trafic.

Spre prânz, coada de mașini se redusese la 6 kilometri, iar câteva ore mai târziu, potrivit MAE, era de doar trei kilometri. Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, iar durata procedurilor efective de verificare a documentelor și efectuarea testării este de aproximativ 3-4 minute.

Reprezentanți ai Consulatului general Salonic sunt prezenți în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite