Marți, grevă generală în Franța. Transportul public, local și internațional, rutier și feroviar, blocat. Atenționare de călătorie emisă de MAE

Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa / Pixabay
Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa / Pixabay
4 iunie 2023, 16:32

Potrivit unei atenţionări de călătorie transmisă de MAE, detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr,
https://www.sncf-connect.com/train/greve,
https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482,
https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe. Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Totodată, controlorii aerieni sunt mobilizaţi de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba orarul curselor aeriene. Direcţia Generală pentru Aviaţia Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunţaţi de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS. Detalii actualizate privind orarul de zbor sunt disponibile pe site-urile: https://www.parisaeroport.fr şi https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes, menţionează informarea MAE român.

Şi Federaţia transportatorilor rutieri se va mobiliza cu această ocazie, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri, atenţionează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite