MAE, atenționare pentru China, din cauza coronavirus: Există factori de risc. Evitați deplasările!

Ministerul de Externe a emis, marți, o alertă de călătorie în care avertizează românii să evite deplasările ce nu sunt necesare în China, deoarece există factori de risc, din cauza focarului de pneumonie virală (coronavirus). Instituția recomandă amânarea călătoriilor în provincia Hubei, Wuhan.

28 Ianuarie 2020, 11:50 (actualizat 28 Ianuarie 2020, 11:53) |
Atenționare de călătorie in China

"În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situației.Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care se află deja în R.P. Chineză să urmeze măsurile de precauție și igienă recomandate în aceste situații și să evite deplasarea în locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte, precum și contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii", transmite Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Totodată, MAE sfătuiește cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat : să respecte cu strictețe anunțurile şi recomandările autorităților locale; să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate pentru a le putea evita; să își încheie asigurare de călătorie, medicală și de viață.

"Pentru informații suplimentare legate de prevenirea contaminării, cetățenii români pot accesa site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile(http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori) şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics).Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea înregistrării prezenței cetățenilor români în străinătate la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular român, ca instrument de sprijin pentru coordonarea acțiunilor de protecție consulară", mai transmite Ministerul de Externe.

De asemenea, MAE pune la dispozița cetățenilor români aflați în Republica Populară Chineză numele de telefon ale instituțiilor misiunii diplomatice române din regiune.

"Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beijing: +861065323616, Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong: +85225233813, +85225233817 și Consulatului General al României la Shanghai: +862162701146, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefoanele de permanență ale misiunii diplomatice a României în R.P. Chineză +8618611737488, Consulatului General al României la Shanghai: +8613701949075 și Consulatului General al României în R.A.S. Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370", se mai arată în comunicat.

MAE mai transmite principalele pagini de Internet și aplicațiile care pot ajuta cetățenii români deplasați în R.P. Chineză cu informații.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 5°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 8°C 4°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI