MAE a lansat logo-ul Reuniunii Miniștrilor Afacerilor Externe Aliați de la București

Reuniunea Miniștrilor Afacerilor Externe Aliați de la Bucureşti
Reuniunea Miniștrilor Afacerilor Externe Aliați de la Bucureşti
26 octombrie 2022, 09:20

Identitatea vizuală a Reuniunii miniștrilor de externe NATO are în prim-plan Arcul de Triumf din București, al cărui Centenar a fost marcat chiar în acest an. Arcul de Triumf, construit între 1921 și 1922 după proiectul arhitectului Petre Antonescu, este un simbol al victoriei României în Primul Război Mondial și al Marii Uniri.

În mod tradițional, în logo-urile ministerialelor NATO sunt reprezentate monumente specifice ale orașului gazdă. Reper politic și militar al României moderne și al Zilei Naționale a României, monument emblematic al Capitalei, alegerea Arcului de Triumf este cu atât mai relevantă, cu cât reuniunea NATO se desfășoară chiar înaintea Zilei Naționale.

 

Totodată, paradele militare organizate după aderarea României la NATO cu prilejul Zilei Naționale a României au avut în prim plan defilări pe sub Arcul de Triumf ale militarilor români, împreună cu militari din alte state Aliate și partenere NATO.

Arcul de Triumf reprezintă, în același timp, un simbol al tradiției românești și europene de celebrare a momentelor istorice victorioase.

Reuniunea din 29 și 30 noiembrie 2022 a miniștrilor de externe din NATO este prima de acest fel pe care România o găzduiește, după ce a organizat Summitul Alianței în 2008.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite