MAE a lansat logo-ul Reuniunii Miniștrilor Afacerilor Externe Aliați de la București

Ministerul Afacerilor Externe anunță lansarea logo-ului Reuniunii Miniștrilor Afacerilor Externe Aliați de la București, eveniment care se va desfășura pe 29 şi 30 noiembrie 2022 şi va marca prima reuniune de acest tip după Summitul NATO de la Madrid.

26 Octombrie 2022, 09:20 (actualizat 26 Octombrie 2022, 09:39) Știrile TVR |
Reuniunea Miniștrilor Afacerilor Externe Aliați de la Bucureşti / FOTO: Facebook MAE

Identitatea vizuală a Reuniunii miniștrilor de externe NATO are în prim-plan Arcul de Triumf din București, al cărui Centenar a fost marcat chiar în acest an. Arcul de Triumf, construit între 1921 și 1922 după proiectul arhitectului Petre Antonescu, este un simbol al victoriei României în Primul Război Mondial și al Marii Uniri.

În mod tradițional, în logo-urile ministerialelor NATO sunt reprezentate monumente specifice ale orașului gazdă. Reper politic și militar al României moderne și al Zilei Naționale a României, monument emblematic al Capitalei, alegerea Arcului de Triumf este cu atât mai relevantă, cu cât reuniunea NATO se desfășoară chiar înaintea Zilei Naționale.

 

Totodată, paradele militare organizate după aderarea României la NATO cu prilejul Zilei Naționale a României au avut în prim plan defilări pe sub Arcul de Triumf ale militarilor români, împreună cu militari din alte state Aliate și partenere NATO.

Arcul de Triumf reprezintă, în același timp, un simbol al tradiției românești și europene de celebrare a momentelor istorice victorioase.

Reuniunea din 29 și 30 noiembrie 2022 a miniștrilor de externe din NATO este prima de acest fel pe care România o găzduiește, după ce a organizat Summitul Alianței în 2008.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI