MAE: Sfaturi pentru turiștii care se vor întoarce din minivacanță pe la punctul de frontieră Ruse. Puncte alternative, măsuri recomandate, numere de telefon utile

Ministerul Afacerilor Externe le atrage atenția cetățenilor români care se vor întoarce în țară duminică dinspre Bulgaria, Grecia sau Turcia, că prin punctul de frontieră Ruse se pot forma coloane mari de autoturisme și autocare la plata taxei de pod. În special în a doua parte a zilei este posibil să crească timpii de așteptare la trecerea frontierei către România.

16 August 2018, 09:50 (actualizat 16 August 2018, 11:48) Știrile TVR |
Podul Ruse-Giurgiu / FOTO: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Autoritățile vamale bulgare le recomandă turiștilor români care aleg să revină în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 euro.

De asemenea, autoritățile le recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de trecere de la frontiera româno-bulgară: PCTF Kardam - PCTF Negru Vodă, PCTF Durankulak – PCTF Vama Veche, PCTF Kainardja – PCTF Lipnița (cu orar de funcționare 08:00-20:00, masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t), PCTF Silistra – PCTF Ostrov, PCTF Oryahovo – PCTF Bechet (ferry), PCTF Nikopol – PCTF Turnu Măgurele (ferry) și PCTF Svishtov – PCTF Zimnicea (ferry) – ultimele două puncte cu program de funcționare 08:00-20:00.

Agenția "Vămi" din Bulgaria, responsabilă cu colectarea taxelor de pod la Ruse, va întreprinde măsurile necesare pentru fluidizarea, pe cât posibil, a circulației cu autoturisme și autocare. Acest lucru ar putea duce la oprirea temporară a traficului greu și operarea, în condiții de urgență, a traficului ușor, avertizează Ministerul Afacerilor Externe.

Firmelor românești de transport marfă și de pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate pentru organizarea itinerariilor și pentru stabilirea programului de lucru al șoferilor, în condițiile unor timpi de așteptare mai mari.

Informații privind situația traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare se pot obține non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției ”Infrastructura Rutieră” funcționează pe parcursul întregului an centrul situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii call center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 29°C
IASI 22°C 29°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 18°C 22°C
CRAIOVA 24°C 27°C
BRASOV 18°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI