MAE: Ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit a transmis că drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate, indiferent de deznodământul procesului Brexit

18 ianuarie 2019, 23:06

Potrivit sursei citate, George Ciamba a avut vineri o convorbire telefonică cu Sir Alan Duncan, la solicitarea oficialului britanic.

„Ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit a reiterat asigurările că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate. De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa May ia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluţie sustenabilă în relaţia dintre Marea Britanie şi UE. Oficialul britanic a precizat că, în ciuda dificultăţilor politice din legislativul de la Londra, există speranţa că procesul de consultare internă aflat în desfăşurare va permite obţinerea unei soluţii care să constituie baza reluării dialogului cu Uniunea Europeană”, informează MAE.

Sir Alan Duncan i-a transmis ministrului delegat George Ciamba că apreciază „determinarea autorităţilor române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetăţenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului”.

La rândul său, ministrul delegat George Ciamba a transmis că România, în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, discută cu celelalte state membre şi cu instituţiile europene, fiind gata să asigure condiţiile pentru dialog imediat ce va exista conturată o poziţie a guvernului britanic, se mai arată în comunicatul MAE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite