MAE: Atacul Iranului în Irak ar putea duce la deteriorarea gravă a situaţiei de securitate din regiune. Nu au fost afectați cetățeni români

8 ianuarie 2020, 12:31

Atacul Iranului cu rachete asupra a două baze militare americane din Irak „ar putea duce la deteriorarea gravă a situaţiei de securitate din regiune” arată un mesaj de pe pagina de Twitter a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„Atacurile cu rachetă ale Iranului asupra bazelor militare americane din Irak nu contribuie sub nicio formă la dezamorsarea tensiunilor şi ar putea duce la deteriorarea gravă a situaţiei de securitate din regiune. România repetă apelul său ferm la reducerea tensiunii”, este mesajul MAE pe platforma online.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, că niciun cetățean român nu a fost afectat în urma atacurilor din regiunea Erbil a Irakului, în regiune existând o comunitate de aproximativ 180 de cetățeni români.

„Atacurile cu rachetă asupra bazelor din Irak, care găzduiesc militari americani și ai coaliției împotriva Daesh nu contribuie, în niciun caz și în niciun fel, la reducerea tensiunilor în Irak și în regiune, ci, din contră, pot conduce la o tensionare suplimentară a situației de securitate din Irak și din vecinătate. Militarii români care fac parte din coaliția împotriva Daesh nu au fost afectați de aceste atacuri. De asemenea, având în vedere că o serie de rachete au vizat regiunea Erbil, în care se găsește o comunitate de aproximativ 180 de cetățeni români, prin consulatul României am putut confirma că cetățenii români nu sunt afectați de aceste evoluții”, a afirmat Bogdan Aurescu la Bruxelles.

Comandamentul militar irakian a anunţat miercuri că 22 de rachete iraniene au căzut asupra a două baze militare de pe teritoriul Irakului ‘fără a face victime printre forţele irakiene’, după o ripostă a Iranului împotriva intereselor SUA, care l-au ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani,

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite