Macron: Noi nu dorim să avem un război cu poporul rus. Ucraina trebuie să negocieze cu Rusia. Niciun discurs excesiv nu trebuie să ne umbrească viitorul

Emmanuel Macron la Baza Kogălniceanu
Emmanuel Macron la Baza Kogălniceanu
15 iunie 2022, 12:06

Președintele Franței a arătat că niciun discurs excesiv nu trebuie să se umbrească viitorul.

În fața războiului hotărât de Rusia împotriva poporului ucrainean poziția Franșei și a Europei este clara – sa facem totul pentru a opri acest război și am acționat în acest sens și să sancționăm în mod clar și unitar Rusia încă din prima zi, pe care am desemnat-o ca fiind responsabilă pentru această greșeală politică, morală și istorică. Am știu să menținem unitatea europenilor (…)De la începutul conflictului am luat 6 serii de sancțiuni succesive. În mod foarte clar vom continua să susținem Ucraina, pentru a o ajuta să se apere dar si in plan economic, financiar, umanitar (…) Dar dorim să construim și pacea, ceea ce înseamnă că la un moment dat focul trebuie să înceteze, și negocierile trebuie reluate. Împreună cu președintele Zelenski am reafirmat ca noi europenii împărțim același continent și geografia este încăpățânată. Rusia va rămâne acolo unde este, unde a fost și ieri și unde va fi și mâine , a arătat președintele Emmanuel Macron.

Rusia este o putere de temut și noi nu dorim să avem un război cu poporul rus și nu dorim să îl nimicim. Am mai spus acest lucru – pentru ca Ucraina să câștige și focul să înceteze trebuie să negociem. Ucraina trebuie să negocieze cu Rusia și noi europenii vom fi și noi la masa negocierilor, aducând garanții de securitate. Niciun discurs excesiv nu trebuie să ne umbrească viitorul, a subliniat Emmanuel Macron la Baza de la Kogălniceanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite