Macron: Noi nu dorim să avem un război cu poporul rus. Ucraina trebuie să negocieze cu Rusia. Niciun discurs excesiv nu trebuie să ne umbrească viitorul

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat miercuri la Baza Kogălniceanu că Europa va continua să susțină Ucraina, dar își dorește să construiască și pacea, ceea ce înseamnă că la un moment dat focul trebuie să înceteze, și negocierile trebuie reluate. Președintele Franței a subliniat că Ucraina trebuie să negocieze cu Rusia și europenii vor fi și ei la masa negocierilor, aducând garanții de securitate.

15 Iunie 2022, 12:06 (actualizat 15 Iunie 2022, 12:51) Știrile TVR |
Emmanuel Macron, la Baza Kogălniceanu

Președintele Franței a arătat că niciun discurs excesiv nu trebuie să se umbrească viitorul.

În fața războiului hotărât de Rusia împotriva poporului ucrainean poziția Franșei și a Europei este clara - sa facem totul pentru a opri acest război și am acționat în acest sens și să sancționăm în mod clar și unitar Rusia încă din prima zi, pe care am desemnat-o ca fiind responsabilă pentru această greșeală politică, morală și istorică. Am știu să menținem unitatea europenilor (...)De la începutul conflictului am luat 6 serii de sancțiuni succesive. În mod foarte clar vom continua să susținem Ucraina, pentru a o ajuta să se apere dar si in plan economic, financiar, umanitar (...) Dar dorim să construim și pacea, ceea ce înseamnă că la un moment dat focul trebuie să înceteze, și negocierile trebuie reluate. Împreună cu președintele Zelenski am reafirmat ca noi europenii împărțim același continent și geografia este încăpățânată. Rusia va rămâne acolo unde este, unde a fost și ieri și unde va fi și mâine , a arătat președintele Emmanuel Macron.

Rusia este o putere de temut și noi nu dorim să avem un război cu poporul rus și nu dorim să îl nimicim. Am mai spus acest lucru - pentru ca Ucraina să câștige și focul să înceteze trebuie să negociem. Ucraina trebuie să negocieze cu Rusia și noi europenii vom fi și noi la masa negocierilor, aducând garanții de securitate. Niciun discurs excesiv nu trebuie să ne umbrească viitorul, a subliniat Emmanuel Macron la Baza de la Kogălniceanu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 32°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 31°C 32°C
BRASOV 25°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI