Măștile obligatorii, distribuite gratuit în Franța

În Franța, măștile sunt recomandate sau devin obligatorii și după perioada de izolare. Autoritățile locale, angajatorii, managerii și în general toți cei care se pregătesc să-și reia activitățile fie cumpără, fie distribuie sau primesc gratuit măști de protecție. O operațiune care necesită multă organizare, voluntari dar și măsuri care să respecte restricțiile din această perioadă de criză.

07 Mai 2020, 13:01 (actualizat 07 Mai 2020, 13:02) |

Primăriile din Franța distribuie măștile pentru populație.

Cei care fac dovada că locuiesc în Hexagon au primit în cutiile poștale data și locul de unde își pot recupera masca. Curierul este foarte clar și dă toate instrucțiunile, inclusiv ora la care ești programat în funcție de prima literă a numelui de familie.

Peste 50 de persoane așteptau în fața centrului de recuperare a măștilor. În câteva minute s-a format o coadă care părea destul de lungă din cauza distanței de peste un metru, cerute de actualele restricții.

Operațiunea în sine durează câteva minute. Ești căutat pe un tabel, urmează verificarea datelor de identitate și primești masca alături de instrucțiunile de folosire. Cei care se ocupă de întreaga activitate sunt protejați cu măști, mănuși și viziere. Nu lipsește nici gelul dezinfectant.

Este o mască lavabilă care vine și cu intrucțiuni. Scrie foarte clar că se poate utiliza de mai multe ori. Se poate spală la 60° C.

Conform instrucțiunilor, măștile pot fi folosite cel mult 4 ore, după care trebuie spălate. Masca este fabricată pentru a rezista la 10 spălări. Apoi va trebui înlocuită.

Farmaciile distribuie gratuit măști pentru personalul medical, pe baza comenzilor făcute de Colegiile Medicilor de pe teritoriul Franței. Cei fără venituri sunt ajutați de stat care va distribui peste 5 milioane de măști.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI