Mașina care produce apă potabilă din aer, inventată în Spania de un inginer de 82 de ani

Un spaniol în vârstă de 82 de ani a reușit să inventeze o mașinărie care produce apă potabilă cu ajutorul aerului. Tehnologia este asemănătoare funcționarii aparatelor de aer condiționat care elimină apa rezultată prin condens, după care este filtrată pentru a fi bună de băut. Aparatele sale au fost deja instalate în câteva tabere de refugiați.

05 August 2021, 17:13 (actualizat 05 August 2021, 19:41) Știrile TVR |

Inginerul Enrique Veiga lucrează la invenția sa din 1990, după ce a văzut disperarea oamenilor din Africa în căutare de apă și hrană. O companie l-a ajutat să își pună ideea în practică.

“Scopul nostru este să ajungem la taberele de refugiați unde nu există apă și să le dăm oamenilor șansa să bea apă. În Namibia, când am dus mașinăria în sate oamenii erau uimiți. Nu înțelegeau și ne întrebau de unde vine apa”, spune Enrique Veiga.

Aparatele care produc apă cu ajutorul aerului au fost deja instalate în comunități din Liban și Namibia.

„Noi reproducem ceea ce face natura. Apa se evaporă în oceane, se răcește când ajunge pe continent și la munte, se transformă în condens și picături de apă și începe să plouă și tot așa. Noi reproducem exact acest lucru. Fără să poluăm”, mai spune inginerul.

În acest moment, compania vrea să perfecționeze aparatul pentru a reduce consumul de energie electrică și caută sponsori care să îi ajute la montarea unor panouri solare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI