Mașina anului 2018: Citroen C3 Aircross, francezul cu posibilitați nelimitate

4 decembrie 2017, 15:43

Citroen C3 Aircross

Noul Citroën C3 AIRCROSS se distinge în universul SUV-urilor prin caracterul puternic și originalitate. Stilul său afișează robustețe si un sentiment de siguranță. Aircross pare capabil să ruleze pe orice tip de suprafață. Garda la sol ridicată, roțile mari și tehnologia Grip Control cu Hill Assist Descent (asistența la coborârea în pantă) permit aventurarea pe toate tipurile de drumuri, oricare ar fi conditiile.

CITROËN C3 AIRCROSS poate, de asemenea, sa optimizeze motricitatea rotilor sale din față în funcție de terenul întâlnit și să mențină viteza chiar și atunci când coboară pe pante abrupte.

Citroen C3 Aircross

Datorită arhitecturii sale înalte, CITROËN C3 AIRCROSS combină un adevărat stil compact la exterior și un veritabil spaţiu util în interior, care îi conferă atât cea mai bună compartimentare în categoria sa cât și un confort deosebit. Cele 5 locuri beneficiază de un spaţiu generos atât deasupra capului, cât și pentru picioare. Modelul beneficiază de o modularitate fără echivalent datorită banchetei sale pliabile 2/3 -1/3, culisantă în două segmente independente, precum și datorită scaunului pasager faţă rabatabil, o opţiune care permite utilizarea unei lungimi de încărcare de 2,40 m. Aircross beneficiază de un volum remarcabil al portbagajului, de 410 l, care poate ajunge la 520 l datorită banchetei culisante din spate. Accesul la portbagaj este facilitat de deschiderea amplă a hayonului. Citroen C3 Aircross dispune, de asemenea, de un panou de acoperire bagaje mobil, care poate fi poziţionat vertical, în spatele banchetei, pentru încărcarea obiectelor înalte. În poziţie înaltă, planșeul portbagajului permite obţinerea unei suprafeţe perfect plane, atunci când scaunele sunt rabatate, pentru a facilita încărcarea.

Citroen C3 Aircross

Funcţia Hill Assist Descent menţine vehiculul la o viteză redusă, oferind control și siguranţă, chiar și într-o pantă foarte abruptă. Sistemul ajută la reducerea riscului de alunecare sau de accelerare a vehiculului în timpul coborârii, atât în timpul rulării cu faţa, cât și cu spatele. Această funcţie se activează simplu, cu ajutorul butonului dedicat, de pe consola centrală.

 

Citroen C3 dispune oferă 6 motorizări: Propulsoarele PureTech 82, cele turbo PureTech 110 și PureTech 130 aparţin noii familii de motoare pe benzină PureTech. Această gamă de motoare este recunoscută pentru diminuarea consumului de carburant și a emisiilor de CO2, având rezultate mai bune decât cele din generaţia precendentă. În versiunea Diesel, motorizările BlueHDi 100 și BlueHDi 120 beneficiază de o tehnologie care tratează într-o manieră continuă emisiile poluante, respectând astfel normele Euro 6.1. Sistemul de evacuare este echipat cu trei elemente de filtrare: catalizatorul de oxidare, filtrul de particule și tehnologia Selective Catalytic Reduction, poziţionată în amonte de filtru, care permite eliminarea oxizilor de azot (NOx) emiși de motor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă