Măștile textile vor fi permise în școli, iar profesorii și elevii cu simptome COVID se vor putea testa gratuit. Noile reguli, parafate miercuri

31 august 2021, 20:14

La doar o săptămână după ce ministrul Sănătății anunța că elevii nu mai pot veni cu măști textile la cursuri, ministrul Educației spune că regula se schimbă.

13 milioane de măști de unică folosință care sunt acum în depozitele DSP-urilor vor fi distribuite unităților de învățământ prin inspectoratele școlare.

Până pe 8 septembrie, Ministerul Educației vrea să știe exact și câți dintre profesorii care se întorc la catedră sunt vaccinați. Ultimele date arată că 60% dintre angajații din învățământ sunt imunizați anti-COVID.

În prima zi de școală, și părinții vor fi întrebați dacă doresc să-și vaccineze copiii. Asta nu înseamnă că doar cei imunizați vor veni fizic la cursuri, dar va ajuta autoritățile să știe ce șanse sunt ca lecțiile să poată fi predate faţă în faţă.

Până acum, aproximativ 35 de mii de elevi cu vârste între 12-15 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză, în timp ce numărul adolescenților între 16-19 ani a ajuns la 153 de mii. Tulpina Delta a virusului este însă mult mai infecțioasă, așa că revenirea elevilor în bănci îi îngrijorează pe unii experți în sănătate.

Ministrul Educației spune că, deocamdată, doar profesorii și elevii cu simptome se vor putea testa gratuit prin intermediul direcțiilor de sănătate publică. Această măsură, dar și altele ar urma să se regăsească în ordinul comun pentru noul an școlar.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite