Măștile sunt obligatorii în toate spațiile publice din orașul Dej. În mai multe județe măsura a fost impusă doar în preajma școlilor

7 octombrie 2020, 12:23

ACTUALIZARE: CJSU Brașov a decis, miercuri, funcționarea în scenariul roșu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităților de învățământ de pe raza localităților cu incidența cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, în județ există trei asemenea localități: Drăguș (incidență cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori), Hălchiu (incidență cumulata 3,22) și Prejmer (incidență cumulată 3,22), a anunțat Prefectura.

_______________________________________________________________________

De astăzi în tot județul Cluj, persoanele peste 5 ani trebuie să poarte masca de protecție în jurul școlilor pe o rază de 100 de metri. Autoritățile au impus această măsură după ce au sesizat că părinții și bunicii se îngrămădesc la intrarea în școli.

Decizia a fost comunicată și de conducerile școlilor care au afișat în locuri vizibile informațiile privind noua restricție.Persoanele care vor fi prinse că nu poartă masca de protecție vor primi o amendă cuprinsă între 500 și 2500 de lei. Măsura va rămâne în vigoare pe toată durata stării de alertă, cu posibilitate de prelungire. De altfel, Clujul nu este singurul oraș care aplică această măsură. Prima localitate în care masca a devenit obligatorie în jurul școlilor încă de luni fost Galațiul.

____________________________________________________________________

Tot de astăzi, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice din orașul Dej. Măsura aparține Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a fost luată din cauza înmulțirii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Autoritățile clujene anunță că începând de miercuri se instituie obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice deschise din municipiul Dej. Măsura nu se aplică în cazul copiilor care au mai puțin de cinci ani.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări cu SARS CoV-2 la nivelul municipiului Dej, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a hotărât în cadrul unei noi ședințe convocate astăzi, 07.10.2020, la Dej, o nouă măsură de limitare și prevenire a răspândirii COVID-19 la nivelul municipiului: Începând cu data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise din municipiul Dej”, scrie în decizia autorităților clujene.

Respectarea măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, precum și a tuturor prevederilor emise de alte autorități privind limitarea răspândirii COVID-19 va fi asigurată de către Poliția Națională, Jandarmeria și Poliția Locală.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite