Măștile redevin obligatorii în spațiile închise și deschise, începând de azi. Sunt permise doar cele medicale și de tip FPP2

8 ianuarie 2022, 15:15

Măștile din material textil sau plastic nu sunt eficiente pentru prevenirea infectării. Singurele măști acceptate sunt cele medicale cu trei pliuri sau cele cu protecție și mai ridicată, de tip FFP2. Acestea trebuie să acopere gura și nasul și sunt obligatorii în toate spațiile publice închise și deschise.

VIRGIL MUSTA, șef Secție Boli Infecțioase, Spitalul Victor Babeș Timișoara: Este o recomandare OMS, care a constatat că se folosesc tot felul de materiale care nu îndeplinesc niște criterii de protecție. Populația trebuie să știe că virusul este mult mai contagios decât tulpina Delta, care am văzut cât de repede și intens s-a extins, și atunci trebuie să respecte cu strictețe toate măsurile de restricție, să evite aglomerațiile, zonele închise.

Nu sunt obligați să poarte mască de protecție copiii mai mici de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, care lucrează în condiții fizice solicitante sau cei care fac sport. Nu trebuie să folosească masca nici reprezentanții cultelor religioase sau vorbitorii aflați în spații închise, dacă se află la distanță mai mare de trei metri de alte persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite