Măștile de protecție fac comunicarea și mai grea pentru persoanele cu deficiențe de auz. „Dacă oamenii poartă măşti, pentru mine e ca şi cum aş fi oarbă”

Pe lângă bătăile de cap pe care le avem de înfruntat cu toții din cauza pandemiei, există o categorie de persoane care au de tras și mai mult decât noi, din cauza măștilor. E vorba de persoanele cu deficiențe de auz, care comunică prin limbajul semnelor și citesc buzele interlocutrorilor pentru a înțelege ce li se spune. Semnalul de alarmă a fost tras de o asociație a persoanelor cu deficiențe de auz din Islanda.

02 Februarie 2021, 12:55 (actualizat 02 Februarie 2021, 14:29) Știrile TVR |

Măștile ne protejează de infectare, însă au și un mare neajuns: ne ascund expresiile feței, care pentru persoanele fără auz reprezintă singura soluție de a se înțelege cu ceilalți oameni.

Hanna este coafeză și fiecare zi de pandemie este o noua provocare pentru ea.

Hanna Lara Olafsdottir: Dacă oamenii poartă măşti, pentru mine e ca şi cum aş fi oarbă. Când oamenii poartă măşti, expresiile lor faciale dispar, iar eu nu le mai pot citi buzele, iar eu nu mai înţeleg nimic. Vă imaginaţi, e ca şi cum aş fi legată la ochi. Avem nevoie să vedem feţele oamenilor.

Industria măștilor a venit cu unele soluții de protecție transparente, care protejează și fac posibilă vederea feței în același timp, însă persoanele cu deficiențe de auz preferă mai degrabă să se termine mai repede pandemia și să revină la viața de dinainte.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI