Autoritățile asigură măști gratuite doar pentru elevii din familii nevoiașe. Care este situația măștilor în școli în Franța și Spania

24 august 2020, 21:25

Autoritățile locale urmează să primească, în total 175 de milioane de euro pentru echipamente electronice, dar și pentru măști, dezinfectanți și containere mobile în școli. Măști vor primi însă cu prioritate copiii din familii sărace.

Cum măștile sunt obligatorii pentru elevi și cadrele didactice, asociațiile de părinți acuză guvernul că gestionează prost situația și că pune o povară în plus pe bugetul familiilor.

Anul școlar începe cu mască peste tot în Europa, dar condițiile depind de la țară la țară.

În Spania, școlarii din clasele primare nu vor purta mască la ore. În schimb, elevii de clasa a V-a până la a XII-a vor purta mască în sala de clasă doar dacă nu se poate menține distanța de siguranță de un metru și jumătate și în pauze. Dacă sunt în bănci, la distanță și clasa este aerisită, atunci masca nu este obligatorie.

În Franța, măștile sunt obligatorii pentru toți elevii de peste 11 ani și pentru întregul personal. Costurile vor fi suportate de părinți. Autoritățile spun că elevii care provin din familii cu venituri reduse vor primi ajutor din partea statului. De asemenea, Ministerul Educației va furniza măști pentru întregul personal didactic.

Banii pentru materiale de protecție și tablete în școli provin de la Uniunea Europeană și nu sunt rambursabili.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite