CORESPONDENȚĂ DE LA MOSCOVA

Mașinile fără șofer fac livrări în Rusia. Specialiștii sunt sceptici că o mașină fără șofer va putea livra la domiciliu orice fel de comenzi

Pandemia generată crează oportunități de noi afaceri, în Rusia. Când tot mai multă lume preferă să cumpere online, problema livrării la domiciliu cere inventivitate. O companie testează deja la Moscova o mașină fără șofer care poate să îți aducă acasă cumpărăturile, în deplină siguranță sanitară.

04 Noiembrie 2020, 11:58 (actualizat 04 Noiembrie 2020, 14:58) |

Cu ajutorul unor senzori de mișcare și al unui program special, mașina detectează obiectele din apropiere și poate stabili un traseu. Autoturismele robotizate, fără șofer sunt interzise în Moscova de aceea, în regim de testare, este necesară prezența unui pilot. Autorul proiectului este convins că inteligența artificială va fi dominantă pe viitor.

Odată cu instituirea carantinei totale din primăvară, în capitala rusă s-au înmulțit comenzile online. Livrarea la domiciliu este și acum efectuată de curieri. Așa a apărut ideea că și o mașină poate efectua livrări, mai ales pe distanțe mari. Deocamdată puține magazine s-au încumetat să între în proiect.

Specialiștii sunt totuși sceptici că o mașină fără șofer va putea livra la domiciliu orice fel de comenzi, cel puțin în momentul de față.

Robotul nu poate face aceste lucruri.

Mașina pilot pentru livrarea produselor își va continua testele timp de trei săptămâni. În funcție de rezultate, autorul proiectului își va extinde afacerea sau va aștepta vremuri mai bune.
Corespondență din Moscova, de la Liviu Iurea
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI