Mașinile electrice sunt viitorul. Un pasionat de autoturisme din Londra și-a transformat arhaicul Morris Minor într-o mașină electrică

3 aprilie 2019, 22:05

Ideea a pornit de la decizia municipalității din Londra de a adopta restricții dure pentru mașinile pe benzină sau motorină.

Un entuziast de autorurisme, Matthew Quitter, a dorit să-și pornească arhaicul Morris Minor din 1953. A întors cheia în contact, dar nu s-a auzit nimic, deși motorul funcționa. Explicația era simplă: Quitter și-a transformat mașină într-una electrică. Cu o baterie cu puterea de 13 kilowați la oră, noul Morris Minor poate merge 64 de kilometri.

Matthew Quitter, pasionat de autoturisme: „Asta este. Există un mic zgomot al anvelopelor şi sunetul unei maşini din 1953 amestecându-se în traficul din Londra”.

Quitter a fondat o firmă, London Electric Car, și vrea să-și dezvolte afacerea.

Matthew Quitter, pasionat de autoturisme: „În Regatul Unit avem, cred, 37 de milioane de maşini. Cred că în lume sunt un miliard şi cred că nimeni nu se îndoieşte că ne îndreptăm spre o societate mult mai ecologică. Se pune întrebarea: ce se va întâmpla cu toate aceste vehicule? Chiar o să dezmembrăm 37 de milioane? Pentru mine nu este credibil”.

Dar, transformarea mașinilor clasice în unele electrice nu este la îndemâna tuturor. Costul este prohibitiv: în jur de 26.000 de dolari, din cauza prețurilor mari ale componentelor. Procesul durează între 3 și 6 luni. Matthew Quitter spune că firma sa lucrează la dezvoltarea unor echipamente mai ieftine, astfel ca pasionații de autoturisme să-și poată transforma mașinile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

De ce se conduce pe stânga în unele țări, iar în altele pe dreapta