Mașinile electrice, mult prea silențioase! Producătorii trebuie să le doteze cu sisteme de zgomot până în iulie 2019

Maşinile electrice au o hibă: sunt prea silenţioase, ceea ce poate favoriza accidentele. Producătorii mai au la dispoziţie un an să doteze fiecare autovehicul cu un sistem care să emită sunete asemănătoare celorlalte maşini. Specialiştii sunt de părere că este nevoie de un astfel de sistem pentru că maşinile electrice sunt mult mai puternice decât cele cu motoare clasice.

28 Mai 2018, 19:57 Știrile TVR |
Periculos de silențioase
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

O mașină electrică e atât de silențioasă încât uneori nici nu îți dai seama că trece pe lângă tine.

Ștefan conduce un autoturism electric și recunoaște că, uneori, lipsa zgomotului specific motorului clasic poate fi un pericol pentru pietoni, bicicliști sau pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Din 2014, producătorii auto trebuiau să doteze mașinile electrice cu sisteme care să emită sunete asemănătoare mașinilor cu motoare clasice. Până în iulie anul viitor, niciun autovehicul nu mai poate circula fără acest sistem.

Reglementările din 2014 prevăd ca mașinile electrice să nu fie dotate cu butoane care să dezactiveze emițătoarele de sunet.

Acum, anumiți producători oferă opțional un zgomot de fond, alții au în standard acest zgomot care apare de la o viteză sub 30 km/h.

Potrivit sondajelor, la nivel european, 53% dintre cei intervievați apreciază silențiozitatea mașinilor electrice, iar 70% cred că acesta este un avantaj pentru șoferi.

În România, autoturismele electrice și hibrid reprezintă aproximativ 2% din totalul pieței auto.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI