Mașini care nu seamănă a mașini. La Los Angeles s-a deschis o expoziție cu automobile neobișnuite

7 iulie 2019, 20:16

Avantgardiștii care expun la Los Angeles atrag atenția că NU e vorba doar de autoturisme. Spun că, în realitate, e o combinație artistică de mașini, modă și tehnologie informatică.

Creatorii sunt un olandez și un american; specialitatea lor nu este design-ul auto, de aceea, mașinile gândite de ei au forme din cele mai neașteptate – de exemplu, un autoturism in forma de pantof.

Rem D.Koolhaas,  designer: „Ignorăm şi desfiinţăm orice regulă.  Experimentăm, încercăm ineditul, prezentăm lucruri pe care oamenii nu le-au mai văzut.”

Nu sunt numai mașini neobișnuite, ci și biciclete, snowmobile și skateboard-uri, cele mai multe greu de recunoscut, ținând cont că au forme și accesorii fără vreo legătura cu modelele tradiționale.

Bryan Stevens, directorul expoziţiei: „Este o expoziţie în care se întâlnesc şi se ciocnesc automobile, creaţie vestimentară, tehnologie. Este foarte neconvenţională. Noi, de regulă, expunem automobile. Dar acum, s-ar putea să nici nu vă daţi seama că acestea sunt automobile.”

Chiar dacă unele dintre autoturisme par doar niște creații de amorul artei, complet nefuncționale, rămâne de văzut și ce părere vor avea marii constructori auto.

Ei sunt așteptați în curând la neobișnuita expoziție și, în funcție de decizia lor, e posibil să vedem astfel de mașini rulând pe șosele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite