Efectele furtunii care a lovit la sfârșitul săptămânii județele Constanța și Tulcea se văd în continuare. Se lucrează încă la înlăturarea tuturor copacilor căzuți și la tăierea celor care stau să se prăbușească. Prioritară este și reluarea alimentarii cu energie electrică în zonele rămase fără curent. În total, 60 de maşini au fost avariate, 250 de copaci s-au prăbușit iar 50 de acoperişuri au fost smulse de vânt. A fost o furtună cum nu s-a mai văzut de 100 de ani, cu valuri la mal de 6 metri înălțime.
Vântul a suflat îndelung cu viteze de peste 100 de km pe oră. Și au căzut cantități uriașe de apă. În orașul Constanța mai multe străzi au fost inundate și au căzut aproape o sută de copaci, dintre care unii peste mașini. 60 de autoturisme au fost avariate.
Rafalele au fost atât de puternice încât au smuls și acoperișurile unor blocuri și au doborât mai multe panouri publicitare. Un loc de joacă a fost distrus după ce un acoperiș s-a prăbușit peste el.
Ionuț Rusu, viceprimarul oraşului Constanţa: Primele lucruri pe care le facem să restabilim utilităţile publice şi mai ales să nu avem probleme cu circulaţia transportului public şi să degajăm trotuarele. Un vânt de asemenea intensitate şi cu o durată atât de lungă nu s-a mai întâmplat în ultima sută de ani.
Vijelia a măturat cu o forță incredibilă orașul Constanța. În 10 ore, pompierii au avut peste 140 de misiuni. Telefoanele din dispecerat au sunat continuu.
Anamaria Stoica, purtător de cuvânt, ISU Dobrogea: În continuare sunt în teren și lucrează pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună. Din fericire, în timpul și după furtună nu s-au înregistrat victime.
Aproape toate ambarcațiunile din portul Tomis s-au scufundat.
Construcțiile de pe plajă au fost maturate de vijelie în mai multe stațiuni, dar și în Constanța.
Andrei Ștefan, operator plajă: Am avut șezlonguri depozitate care s-au răsturnat, s-au rupt, foarte multe lemne rupte, pomi .
Valurile au atins la mal și peste 5 metri înălțime. Furia mării a măturat totul în cale, iar în unele stațiuni a înghițit plaja cu totul.
În Vama Veche marea a ajuns lângă primul rând de case.
Peste o mie de apeluri la 112 au fost înregistrate în tot judeţul, iar aseară, în 21 de localităţi nu era curent electric. Au fost fisurate și 4 ţevi de gaz, iar o porțiune din Drumul Județean 223 s-a surpat. Dobrogea a fost regiunea cel mai puternic lovită de furtună care a măturat totul în cale.