Mașină pe butuci. La propriu! Grozăvii din trafic, descoperite de inspectorii de la Registrul Auto Român

5 septembrie 2021, 09:33

Microbuzul care a circulat pe butuci de lemn în loc de suspensii a fost adus din străinătate și nu era la primul proprietar. Neregula a fost sesizată zilele trecute, în urma unei verificări făcute de inspectorii Registrului Auto Român din Caraș-Severin.

Claudiu Mija, director tehnic, Registrul Auto Român:Evident, vehiculul a fost respins la activitatea de verificare tehnică, nu i s-a eliberat nici cartea de identitate, până când vehiculul nu va fi readus la o stare tehnică corespunzătoare prin lucrări conforme. (…) Sunt elemente extrem de importante, care ţin de siguranţa în trafic a tuturor„.

Controalele din trafic au scos la iveala improvizații inclusiv la instalația electrică și la sistemul de frânare.

Specialiștii pun fenomenul pe seama numărului tot mai mare de mașini rulate aduse din import, de la începutul anului.

Daniel Scărlătescu, reprezentantul unui service auto din Bucureşti:Au pătruns în țară foarte multe vehicule cu o vechime considerabilă, care necesită niște reparații capitale și care nu ar mai justifica costul de reparație comparativ cu cel de achiziționare. Și atunci se orientează către unități care nu sunt specializate pentru a reduce costurile, cu consecințe foarte grave„.

Sorin Ene, pilot, specialist în conducere defensivă:Elementele de siguranță sunt cele mai importante. În momentele în care noi intervenim asupra acestor sisteme de siguranță cu piese after-market, nu facem altceva decât să punem în pericol atât viața noastră, cât și a celorlalți participanți la trafic„.

De la începutul anului, numărul autoturismelor respinse la omologare de inspectorii Registrului Auto Român a fost mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Una din 5 mașini nu trece de verificarea tehnică.

Specialiștii recomandă ca, înainte să cumpăram o mașină rulată, să facem o verificare într-un service autorizat. Dacă circulăm cu improvizații, riscăm amenzi, reținerea certificatului de înmatriculare și chiar a permisului de conducere, în cazul unor nereguli grave.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite