Mașină pe butuci. La propriu! Grozăvii din trafic, descoperite de inspectorii de la Registrul Auto Român

Maşini cu butuci de lemn în loc de suspensii sau cu improvizaţii periculoase la sistemul de frânare. Inspectorii de la Registrul Auto Român fac tot mai multe descoperiri de acest fel în ultima perioadă, aşa că şi numărul maşinilor respinse la omologare a crescut. Specialiştii pun fenomenul pe seama importurilor de maşini rulate şi a reparaţiilor din service-uri neautorizate.

05 Septembrie 2021, 09:33 (actualizat 05 Septembrie 2021, 09:52) |

Microbuzul care a circulat pe butuci de lemn în loc de suspensii a fost adus din străinătate și nu era la primul proprietar. Neregula a fost sesizată zilele trecute, în urma unei verificări făcute de inspectorii Registrului Auto Român din Caraș-Severin.

Claudiu Mija, director tehnic, Registrul Auto Român: "Evident, vehiculul a fost respins la activitatea de verificare tehnică, nu i s-a eliberat nici cartea de identitate, până când vehiculul nu va fi readus la o stare tehnică corespunzătoare prin lucrări conforme. (...) Sunt elemente extrem de importante, care ţin de siguranţa în trafic a tuturor".

Controalele din trafic au scos la iveala improvizații inclusiv la instalația electrică și la sistemul de frânare.

Specialiștii pun fenomenul pe seama numărului tot mai mare de mașini rulate aduse din import, de la începutul anului.

Daniel Scărlătescu, reprezentantul unui service auto din Bucureşti: "Au pătruns în țară foarte multe vehicule cu o vechime considerabilă, care necesită niște reparații capitale și care nu ar mai justifica costul de reparație comparativ cu cel de achiziționare. Și atunci se orientează către unități care nu sunt specializate pentru a reduce costurile, cu consecințe foarte grave".

Sorin Ene, pilot, specialist în conducere defensivă: "Elementele de siguranță sunt cele mai importante. În momentele în care noi intervenim asupra acestor sisteme de siguranță cu piese after-market, nu facem altceva decât să punem în pericol atât viața noastră, cât și a celorlalți participanți la trafic".

De la începutul anului, numărul autoturismelor respinse la omologare de inspectorii Registrului Auto Român a fost mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Una din 5 mașini nu trece de verificarea tehnică.

Specialiștii recomandă ca, înainte să cumpăram o mașină rulată, să facem o verificare într-un service autorizat. Dacă circulăm cu improvizații, riscăm amenzi, reținerea certificatului de înmatriculare și chiar a permisului de conducere, în cazul unor nereguli grave.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI