Lux şi eleganţă la Casa Albă. Dineul în cinstea soţilor Macron, primul dineu de stat din mandatul Trump

Lux şi bun gust - sunt cuvintele cel mai des folosite de ziarişti în relatările privind dineul de la Casa Albă, pe care soţii Trump l-au dat în onoarea preşedintelui francez, Emmanuel Macron, şi a soţiei sale, Brigitte. Este prima vizită de stat din mandatul lui Donald Trump.

25 Aprilie 2018, 15:39 (actualizat 25 Aprilie 2018, 16:20) |
$article.media.images[0].description
Soții Macron, primiți la Casa Albă de Melania și Donald Trump"

Prima Doamnă a Americii a ales, pentru dineul de la Casa Albă, o ţinută Chanel, argintie, cu paiete şi mărgele de cristal şi de la genunchi în jos o bordură de dantelă Chantilly. Soţia preşedintelui francez a purtat, ca de obicei, o creaţie Vuitton, crem cu broderie aurie.

Au fost cam 120 de invitaţi - aproape toţi membrii echipei Trump, Ivanka Trump şi soţul ei Jared Kushner, oameni de afaceri de la cele mai mari companii; olimpici, veterani, însă niciun democrat din Congresul American.

“Eu şi Melania suntem onoraţi că ne sunteţi oaspeţi, împreună cu întreaga delegaţie franceză, la primul nostru dineu de stat. Să ridicăm paharul şi să toastăm pentru preşedintele Macron şi pentru Brigitte, pentru delegaţia franceză şi pentru fiecare mândru cetăţean al Franţei. Fie ca prietenia noastră să fie tot mai puternică, mai trainică şi fie ca sfânta noastră libertate să nu piară niciodată. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze Franţa şi alianţa noastră. Dumnezeu să binecuvânteze America!”, a fost mesajul lui Donald Trump.

„Permiteţi-mi să închin în cinstea compatrioţilor noştri de pe ambele maluri ale oceanului, care au luptat pentru valorile noastre. Trebuie să ne ridicăm la înălţimea îndatoririlor pe care le avem faţă de ei şi faţă de sacrificiul lor. Permiteţi-mi să ridic paharul în cinstea poporului american, a preşedintelui său şi a Primei Doamne, şi a prieteniei de neclintit dintre Franţa şi Statele Unite”, a transmis Emmanuel Macron.

Dineul a fost minuţios pregătit de Melania Trump. Prima Doamnă s-a implicat personal în absolut tot - de la decoraţiuni, veselă până la muzică si, desigur, meniu. Aperitivul a inclus o specialitate cu brânză de capră şi salată verde, iar felul principal friptură de miel cu orez, totul stropit cu vinuri franţuzeşti. Iar la desert, şampanie şi tartă cu nectarine şi îngheţată.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 8°C 9°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI