Lupul Dacic, logo-ul României în UE. O marcă pentru o Uniune Europeană în mișcare

România își plasează președinția Consiliului Uniunii Europene sub un logo unic, creat de un elev de la un liceu din București. Este un lup stilizat, simbol al unei Uniuni Europene în mișcare, atașată valorilor sale, care pune preț pe protecția biodiversității. Creația lui Ioan Dobrinescu a fost aleasă câștigătoare deopotrivă de juriu și de public.

04 Iulie 2018, 23:02 |
Un logo-simbol al unei Uniuni puternice
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Au fost peste 120 de propuneri de logo, iar concursul a stârnit un asemenea interes, încât pentru câștigarea acestuia s-au înfruntat chiar și membri ai aceleiași familii, precum frații Dobrinescu.

Andrei tocmai a fost admis la Arhitectură, iar Ionică este elev la liceu. O luptă inegală la prima vedere. Totuși, ca într-un basm modern, Prâslea a dat lovitura! Mezinul familiei n-a omorât însă balaurul din poveste, ci a cucerit juriul cu o versiune pământeană a acestuia.

A crezut de la început într-o idee care să fie arc peste timp pentru istoria românilor.

Ionică a lucrat contracronometru. S-a înscris printre ultimii la concurs. Mulți dintre colegii și profesorii de la școală nu au știut nimic despre proiectul lui.

Internetul a fost cu el. Pas cu pas, like cu like, ideea lui i-a cucerit pe cei din mediul virtual.

Ionică este convins că logo-ul său va transmite ideea unei Uniuni Europene încrezătoare, dinamice, și foarte atașată de valorile sale. În plus, simbolul ales vorbește și despre o altă preocupare a tinerilor: grija față de mediu, ilustrată prin imaginea lupului, un animal care se regăsește în mitologia multor popoare europene.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI