Lupte interne în PNL | Ludovic Orban, după ce ar fi fost comparat cu Ceaușescu și Dragnea, într-o ședință a partidului: Este o minciună

Robert Sighiartău
Robert Sighiartău
14 iunie 2021, 11:21

ACTUALIZARE: În timpul ședinței Biroului Executiv al PNL de astăzi jurnaliștii au relatat despre schimbul de replici mai puțin protocolar din partid. Conflictul a escaladat în urma declarațiilor din weekend făcute de o parte și de cealaltă a taberelor care susțin câte un candidat la președinția partidului, Ludovic Orban și, respectiv, Florin Cîțu. Orban ar fi fost comparat astăzi de unii dintre colegii săi de partid cu Ceaușescu și Dragnea.

La finalul ședinței Ludovic Orban a spus, referitor la discuțiile interne, că „unii încearcă să deformeze realitatea” și că totul este „o minciună”.

„Văd că aveți niște citate date pe surse, care nu corespund cu ceea ce s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, eu îmi respect angajamentul de a face o campanie pozitivă, despre programele, proiectele și leadershipul pe care îl voi asigura în următorii ani. Vă rog să nu citați ceea ce primiți pe surse din BEX, eu nu comentez. Acei oameni – pe care nu vreau să-i calific – sunt oameni care doresc să deformeze realitatea din interiorul unei ședințe PNL. Este o minciună (n. red informația potrivit căreia a fost comparat cu Ceaușescu și Dragnea). În ceea ce mă privește, eu respect fiecare membru al PNL. La baza fiecărei decizii pe care am luat-o în ultimii 4 ani am avut consultări, sondaje, cercetări.”, a declarat Ludovic Orban.

_____________________________________________________________________________

ACTUALIZARE: Și europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat luni că afirmaţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, referitoare la negocierile privind formarea coaliţiei sunt uşor de demontat şi a spus că Orban trebuia să se gândească înainte să-l „bage în război” pentru că va pierde.

El a explicat că împărţirea ministerelor s-a făcut între liderii partidelor din coaliţie, la solicitarea lui Ludovic Orban.

„Deci, practic, împărţirea – ca lucrurile să fie clare – a fost făcută între Dacian Cioloş, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban, la cererea lui Ludovic Orban. (…) A negociat (Ludovic Orban – n.r.) această funcţie (de preşedinte al Camerei Deputaţilor – n.r.) şi consider că trebuia să participăm şi noi la discutarea ministerelor”, a adăugat Rareş Bogdan, care a adăugat că nu se pune problema renegocierii funcţiilor de miniştri. „Nu se pune problema de aşa ceva, s-a făcut atunci, nu s-a reacţionat, asta e, mergem înainte. Trebuie apăraţi miniştrii”, a mai adăugat europarlamentarul. Rareş Bogdan i-a reproşat lui Ludovic Orban faptul că a vorbit public despre conflictele din PNL.

„M-am supărat puţin pe Ludovic, că nu e normal să ducă conflictele în afară şi am promis cu toţii că nu ne atacăm în spaţiul public, nu ştiu ce l-a apucat, la experienţa pe care o are, să facă acest lucru”, a mai spus Rareş Bogdan.

_____________________________________________________________________________

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat luni că nu l-a „părăsit” pe preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, aşa cum a susţinut acesta, şi a subliniat că nu a participat la negocieri deoarece nu a vrut să fie „părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”.

„Nu, nu l-am părăsit (pe Ludovic Orban la negocierile de la Vila Lac – n.r.). Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac II pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”, a spus Sighiartău înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a arătat că acest subiect va fi discutat în şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal de luni.

„Da, vom discuta şi despre asta, pentru că este un for intern şi cred că trebuie să ne spunem lucrurile în faţă, nu în afara partidului”, a afirmat Sighiartău.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, a fost „părăsit” de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional „pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite