Lupte: Alexandra Anghel a câştigat medalia de bronz la Mondialele de la Belgrad

17 septembrie 2022, 13:43

La categoria 72 de kg, Alexandra Anghel a avut un parcurs perfect, iar în sferturile de finală a trecut, prin superioritate tehnică, de canadianca Shauna Ailein Kuebeck.

În penultimul act, românca a cedat însă în fața Zhamilei Bakbergenova din Kazahstan și a trebuit să se mulțumească doar cu finala mică, unde a întâlnit- pe Svetlana Okanazarova. Sportiva din Uzbekistan n-a reușit niciun moment să-i facă față româncei, Alexandra Anghel impunându-se prin superioritate tehnică, 10- 0.

Alexandra a câștigat medalia de bronz și a urcat în premieră pe podium la un campionat mondial de seniori.

Medalia ei este cea de a doua pentru delegația României la mondialele de la Belgrad, după bronzul câștigat de Alin Alexuc la categoria 130 de kg.

România participă cu 15 sportivi la Mondiale. Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg, greco-romane) a adus României prima medalie la Belgrad, una de bronz.

Ultima medalie a României la Campionatele Mondiale fusese câştigată de Alina Vuc (cat. 50 kg), argint la ediţia din 2019, desfăşurată Nur-Sultan (Kazahstan). La CM de la Oslo (Norvegia) de anul trecut, cel mai bun rezultat al delegaţiei României a fost obţinut tot de Alina Vuc, care s-a clasat pe locul 5 (cat. 50 kg).

La lupte libere vom mai fi reprezentaţi la Belgrad de Răzvan Kovacs (cat. 57 kg), Nikolay Okhlopkov (cat. 61 kg), Ştefan Coman (cat. 65 kg), Maxim Vasilioglo (cat. 74 kg).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite