Luptă pentru putere în ALDE. Nemulțumiții din partid vor congres extraordinar

7 septembrie 2019, 18:52

Opozanții săi vor să-i elimine pe Varujan Vosganian și a lui Daniel Chițoiu din funcțiile politice deținute. Surse politice spun că ar fi un prim pas spre un congres extraordinar, unde ar urma să fie schimbat Călin Popescu Tăriceanu și dinamitată alianța cu Pro România.

Unitatea ALDE s-a fisurat după ieșirea de la guvernare. Retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursa prezidențială în favoarea susținerii independentului Mircea Diaconu, laolaltă cu perfectarea alianței electorale cu Pro Romania a declanșat atacul parlamentarilor ALDE nemulțumiți.

„Deciziile ALDE din ultima perioadă, luate de 4-5 persoane și aduse doar spre validare forurilor de conducere, sunt unele total greșite și lipsite de respect față de colegi. Știm cine e Victor Ponta, tot un PSD-ist plecat supărat de acasă! Am votat împotriva alianței electorale cu Pro Romania și nu voi susține nici o altă asociere cu formațiunea lui Victor Ponta”, scrie vicepresedintele Marian Cucșa.

Este o confuzie. Funcționăm separat, sunt două partide care au structuri politice separate. Orizontul nostru este intrarea în Parlamentul European în 2020. Nu poți pentru a mulțumi primari să punem în pericol existența partidului, spune președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Nemulțumiții și-au direcționat însă tirul împotriva lui Daniel Chițoiu și Varujan Vosganian, colaboratori apropiați ai lui Tăriceanu. Filiale județene din Olt, Dolj și Vâlcea cer demisia secretarului general. În cazul lui Varujan Vosganian, săptămâna viitoare se reîncearcă debarcarea sa din funcția de lider al deputaților ALDE, după tentativa de săptămâna trecută.

Contactați de Știrile TVR, atât Varujan Vosganian, cât și Daniel Chițoiu au spus că preferă ca problemele interne de partid să nu fie tranșate în public.

Surse din conducerea ALDE susțin însă că PSD încearcă să fractureze partidul, prin intermediul colegilor nemulțumiți de ruperea coaliției. Rămâne însă posibilă varianta excluderii acestora din partid, mai susțin sursele citate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite