Lupta pentru o şansă la viaţă: o femeie din Argeș, grav rănită după ce a căzut pe o plită încinsă, a fost transferată la Timișoara

18 noiembrie 2018, 19:02

Femeia de 68 de ani din Țițesti gătea în momentul în care a căzut pe plita încinsă. A stat așa mai multe ore până când fiul ei a ajuns acasă de la serviciu și a găsit-o.

Arsurile erau foarte grave și pe mai multe zone. Cum nu există secție pentru mari arși la spitalul din Pitești, medicii au internat-o pe femeie la terapie intensivă. A fost resuscitată și stabilizată cu greu.

Cinci ore medicii s-au luptat să o țină în viață. Între timp au sunat la spitale pentru arși din București pentru transfer. Nu au găsit loc.

Vecinii femeii sunt șocați. Spun că a fost asistentă medicală și a salvat multe vieți.

La insistențele conducerii spitalului din Pitești, s-a găsit un loc pentru rănită. La Timișoara, unde există condiții pentru arși. A fost transferată cu un elicopter SMURD.

Transferurile persoanelor cu arsuri se realizează greu pentru că în spitale sunt locuri puține pentru ei.

La începutul lunii, un tânăr de 28 de ani, ars într-o explozie în Piatra Neamț, a fost plimbat între spitale cu o ambulanță obișnuită, fără respectarea protocoalelor privindu-i pe marii arși. A ajuns într-un final în Belgia, dar nu a mai putut fi salvat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă